PREBIOTIK ALMANNA RESEPI VIRAL HEBAT

Serbuk Gam Arab

header photo

Gam Arab AlManna

The US Food & Drug Administration (FDA) menyatakan Al manna adalah satu sumber serat yang paling selamat. (Hasil Kajian) 

Jawatankuasa Bersama Pakar Focd & Agriculture Organization (FAO) & World Health Organization (WHO) Al manna adalah bahan tambahan makanan yang selamat. (Hasil Kajian) 

Apa Itu Almanna?

AlManna tidak dicerna dalam usus tetapi diperam dalam kolon dan apendiks. Ini menghasilkan asid lemak rantaian pendek (short - chain fatty - acids) yang membantu penghasilan tenaga kepada tubuh badan (setelah diuji mentol menyala terang. Ini terbukti almanna menghasilkan tenaga) dan membawa kepada pelbagai kebaikan kepada kesihatan, terutama sebagai prebiotik. 

Almanna merupakan sumber prebiotik semulajadi paling kaya di dunia. 

APA ITU PREBIOTIK? 

Prebiotik merupakan baja khas untuk biakkan bakteria baik yang bertanggungjawab dalam membebaskan sisa najis, toksin dan lemak yang berlebihan dalam badan. 

FAKTA MENGENAI ALMANNA 

  1. Almanna mempunyai prebiotik yang tinggi iaitu 85% - 87% (8 kali ganda lebih tinggi daripada susu ibu) 
  2. Mengandungi semua asid amino penting yang diperlukan oleh badan kita. 
  3. Mengandungi 27% protein hydroxyproline yang baik untuk daya ingatan dan sumber kolegen. 
  4. Mempunyai kandungan kalsium 10 kali ganda dari susu lembu. 
  5. Bagi setiap 45g (3 sudu besar / 1 scope) mengandungi serat larut air melebihi 15 biji epal, 13 biji lobak merah, 44 biji prune, 10 mangkuk oat dan prebiotik melebihi 30 biji epal. 

Kenapa badan kita perlu PREBIOTIK? 

  1. Nak pastikan penghadaman dapat berfungsi dengan baik. 
  2. Untuk Mengukuhkan Sistem Imuniti dan memerangi bakteria Bahaya/ Bakteria jahat. 
  3. Nak tingkatkan penghasilan prebiotik yang terdapat dalam susu ibu. 
  4. Kaya dengan kalsium 10 kali ganda dari susu lembu. 
  5. Berperanan menurunkan kolestrol dalam darah ini disebabkan oleh prebiotik yang hidup dalam kolon dan appendix. 
  6. Berperanan sebagai antiagen yang melawan pertubuhan kanser dalam tisu hidup. 
  7. Berperanan sebagai anti oksidan dan pendinding kepada keracunan hati dan jantung. 

wow hebatnya penangan prebiotik dalam serbuk almanna ameer ni.. 


MEMPERKENALKAN 

SERBUK ALMANNA AMEER

APA KEISTIMEWAAN SERBUK ALMANNA AMEER NI? 

  1. Jenis premium grade dan premium quality. 
  2. Larut 7 saat boleh terus di minum. Tak perlu tapis untuk keluarkan bendasing dan tak perlu tunggu 5-6 jam untuk larut. 
  3. Scope telah disediakan ( 1 scope bersamaan 500ml air) 
  4. kandungan serat larut tertinggi 
  5. Mengandungi prebiotik semula jadi yang merupakan baja khas untuk biakkan bakteria baik. 
  6. 20 Essential Amino Acid + Unessential Amino Acid - Mengandungi asid amino lengkap terutamanya hydroxproline (activated collegen) yang boleh sembuhkan luka denga cepat. 
  7. 100% organik - semata-mata " getah pokok acacia senegal" yang diimpot Ekslusif dari sudan. 
  8. Teknologi ziplcok untuk senang dibuka dan disimpan.

10 Kebaikan Serbuk Almanna Ameer Untuk Kanak-Kanak. 

  1. Menguatkan sistem imun dan memerangi bakteria bahaya dan jahat. 
  2. Melancarkan penghadaman. 
  3. Membekalkan kalsium, serat dan fiber. 
  4. Mengelak sembelit. 
  5. Membantu penyerapan mineral 
  6. Membantu memulihkan batuk, demam, selsema dan cirit birit ringan. 
  7. Meningkatkan daya ingatan. 
  8. Mencegah oestomalacia kanak-kanak dan hiperaktif. 
  9. Membantu merawat asthma, eczema dan kulit sensitif 
  10. Membekalkan tenaga 

17 Sebab Kenapa Serbuk Almanna Ameer Wajib Ada Dirumah Anda 

  1. Meningkatkan kekuatan imun. 
  2. Membantu sistem penghadaman dan menyah racun melalui pembuangan najis. 
  3. Tulang kuat cegah osteoporosis. 
  4. Menurunkan kolestrol dalam darah. 
  5. Untuk tumbesaran kanak-kanak. 
  6. Peningkatan penyerapan mineral. 
  7. Membekalkan prebiotik, serat dan fiber. 
  8. Nak kulit cantik? gunalah masker almanna ameer. 
  9. Jantung sihat, elak stress. 
  10. Meningkatkan kecekapan insulin untuk membantu pesakit debetis. 
  11. Membantu menurunkan tekanan darah tinggi. 
  12. Merawat penyakit yang berkaitan saluran gastro usus seperti (esofagus; perut; usus kecil; kolon; rektum; dubur dan membantu meningkatkan prestasi usus. 
  13. Membantu masalah datang bulan yang tidak teratur. 
  14. Merawat buasir. 
  15. Membantu mengurangkan beban kepada buah pinggang dan mepertingkatkan penapisan buah pinggang. 
  16. Melegakan gout dan sakit sendi. 
  17. Merawat masalah kencing tak lawas 

Almanna bila diuji mentol menyala terang

Ini membuktikan almanna dapat memberi tenaga

Saksikan video ujikaji ringkas ini

PRODUK TERKINI AMEER 2018

PRODUK BARU SERBUK AL-SALWA 

Al-Salwa adalah Al-Manna (Gum Arabic) Ameer namun kini datang bersama khasiat Roselle. Rasa Roselle yang asli akan menyegarkan anak tekak anda dan pada masa yang sama anda dapat menikmati rasa Roselle yang asli.

17 Khasiat Arabic Gum + Bunga Rozel yang menakjubkan
 

  1. Melambatkan proses penuaan ( kurangkan kedut,lembapkan kulit)
  2. Sebagai diuretik, penurun suhu
  3. Bersifat detoksifikasi
  4. Mencegah penyakit kronik : kardiovaskular, kanser, jantung
  5. Meningkatkan stamina dan daya tahan tubuh (demam, selesema)
  6. Mengatasi tekanan darah tinggi. Bersifat antibiotik ( mengandungi Flavonoids)
  7. Mengurangkan resdung dan asma
  8. Mengurangkan tekanan dan insomnia
  9. Melancarkan peredaran darah
  10. Mencegah radang pada salur kencing dan pembentukan batu karang
  11. Mengubati migrain dan pening kepala
  12. Membantu proses pencernaan, meningkatkan kelenjar usus dan berfungsi sebagai tonik
  13. Mengubati luka luar dan dalam menyihatkan mata
  14. Membantu menurunkan berat badan. Menurunkan penggumpulan lemak di dalam hati
  15. Menghilangkan sakit sakit badan
  16. Membantu mencerdaskan otak pada kanak-kanak kerana mengandungi Omega 3 dan DHA!
  17. Mengurangi risiko Osteoporosis

Wow! Banyaknya kebaikan serbuk almanna ameer ni... rugi tak cuba...

CARA PENGGUNAAN

Diminum pada waktu pagi semasa perut masih kosong. 

Pada waktu malam sebelum tidur (sebaik - baiknya jarak 2jam selepas makan malam).

Boleh diminum bersama ubat-ubatan dari klinik atau hospital

 

SUKATAN

  1. BAYI (8 bulan):  1/2 sudu teh 1 kali sehari dan boleh dicampur dalam susu 
  2. KANAK - KANAK (10 tahun ke atas): 1 sudu teh 1 kali sehari. 
  3. DEWASA: 1 scope 2 kali sehari 
  4. PESAKIT KRONIK (kanser,  buah pinggang dll): 2 scope untuk 3 kali sehari pagi, tengahari dan sebelum tidur. 
  • Dibancuh dengan air biasa BUKAN air panas. Dibimbangi hilang khasiatnya. 
  • Boleh dicampur dengan madu atau sebarang jus.
  • ELAKKAN air bercafein. Dibimbangi hilang khasiatnya.

 

 

MANFAAT UNTUK IBU DALAM PANTANG

  1. Dapat bekalkan tenaga, kalsium, serat dan fiber.
  2. Dapat mencegah  stress dan meroyan.
  3. Dapat mengurangkan sakit belakang, sakit lutut dan sakit tumit.
  4. Dapat mencegah sembelit dan buasir. 
  5. Dapat bekalkan susu ibu berkualiti tinggi. 
  6. Dapat menguatkan imun ibu dan bayi.

 

 

 

Daripada Jabir bin Abdullah dari Nabi s.a.w sabdanya:


"Tiap - tiap penyakit itu (ada) ubatnya. 
Apabila menepati ubat terhadap penyakit tersebut,
maka sembuhlah dengan izin Allah"

(Riwayat Muslim) 


TESTIMONI PELANGGAN AL-MANNA AMEER


(gambar ilusi sahaja)

"Saya minum seisi keluarga. Sebelum ini dah pernah tukar produk xxxxx TAPI... tak berkesan. 
Prebiotik ni cepat recover sejak amalkan gastrik dah ok dan hempedu dah tak sakit. 
Sakit lutut mak pun dah nampak banyak perubahan."

( Kak Hana Gong Badak, Terengganu 019-274 7880)


(gambar ilusi sahaja)

"Tubuh rasa ringan, urat selalu je kram dah tak kejang. Dah cuba brand lain tapi tak sama keberkesanannya. 
Now countinue brand AMEER."

(Kak Zan Bukit Tunggal, Terengganu 017-941 6442)


(gambar ilusi sahaja)

Resdung dah hilang, muka pun rasa ringan. Yang bestnya dah boleh berkawan dengan seafood
(Kak Jue Wakaf Tembesu 011-5011 1173)


(gambar ilusi sahaja)

"Wowww brand Ameer memang terbaik dan sedap...
Tak sama dengan brand xxxx... Dah cari di kedai tapi tak jumpa brand Ameer ni...
Tu yang call hidayah nak order almanna. 

Mana taknya, konsiten dok amalkan almanna ni,  
berat badan dah turun 5kg dah dapat berat badan yang idea mantain je...
Mak cik saya pula derita sakit lutut tak boleh nak solat...
Alhamdulillah sejak amalkan almanna ni,
lutut mak cik dah tak sakit dan boleh solat dan boleh ke masjid lagi...
Kencing pun lawas... Tekanan darah tinggi pun turun.." 

- Kak Nor Surau Panjang (013-990 4283)


(gambar ilusi sahaja)

"Mula-mula saya dok google tentang cara-cara penjagaan buasir...
Tiba-tiba google bantu tunjukkan testimoni buasir dengan almanna ameer.
Apalagi saya mula teringat adik angkat saya pernah hadiakan almanna ameer dekat setahun yang lalu...
Saya pun cuba amalkan alhamdulillah 3 hari minum almanna Ameer ni, buasir pun hilang..."

Kak su Kota Damansara (019-919 3575)


(gambar ilusi sahaja)

Pada 28/11/2017 saya buat pemeriksaan kesihatan.. Semua ok cuma bacaan kolesterol saya tinggi sikit 6.51..
Pada 2/2/2018 saya buat pemeriksaan susulan, alhamdulillah bacaan kolesterol saya turun 5.20.
Berlaku penurunan sebanyak 1.31. Sepanjang tempoh dua bulan, saya amalkan minum almanna ameer dan kontrol gaya makan...  

En. Hairuddin Kuantan 46 tahun (013-968 8501)

500;500;302bb5a4f86a8d921665f4282e869f4bc94788d2500;500;297001ffbae6e66744705a0befe0a30edb315482500;500;df76fc4ed38850edf0bd7997a6270a83f5733ca2500;500;684d86eda66180d34544fff227fcab41a3678403500;500;2b34a7fe685859e6bcba710c9ec8fbc069a13fe8500;500;57451ff4b0c32d9f09c7b23792b620d8eb760fcc500;500;22348b9fca986e3754c2b5cad50e9932555386fd500;500;3e9a986c8df1048757c9f4d621729797107a2253500;500;509398be5b21fca349d2b2f01a5198a680d55886500;500;10a6fb444ca654d573e8cb2006a6e86035203db1500;500;6bc326cd91d0a0027f85f62bc7563ea7c59af342500;500;43cdc2fa20afd497e78c56403cc3c3b92665004d500;500;9eea44bbdce1d421c4820d95744c1187c40636ba500;500;88a2c3c01552d36fd115397ee1049c482fec4cfa500;500;14ea7611439039b442bd88500732db84973c132b500;500;0fe1ff6ab2956004853ef0a2bcc1c129ea32ab33

TAWARAN KAMI UNTUK ANDA

1 paket Almanna Ameer 
Semenanjung : RM30 | Sabah/Sarawak : RM32
Caj Pos
 : Semenanjung RM8 | Sabah/Sarawak RM11
 

paket Almanna Ameer
Semenanjung : RM90 | Sabah/Sarawak : RM95
**PENGHANTARAN PERCUMA

 

4 paket Al Manna
Semenanjung : RM99 | Sabah/Sarawak: RM112
Caj Pos: Semenanjung RM11 | Sabah/Sarawak RM13


10 paket Al Manna
Semenanjung : RM250 | Sabah/Sarawak: RM270
**PENGHANTARAN PERCUMA


Yang inginkan kelainan... Boleh dapatkan Al Salwa

1 paket AlSalwa 
Semenanjung : RM30 | Sabah/Sarawak : RM32
Caj Pos : Semenanjung RM8 | Sabah/Sarawak RM11


3 paket AlSalwa
Semenanjung : RM90 | Sabah/Sarawak : RM95
**PENGHANTARAN PERCUMA

4 paket AlSalwa
Semenanjung : RM99 | Sabah/Sarawak: RM112
Caj Pos: Semenanjung RM11 | Sabah/Sarawak RM13


10 paket AlSalwa
Semenanjung : RM250 | Sabah/Sarawak: RM270
**PENGHANTARAN PERCUMA

PROMOSI SEMASA
HUBUNGI KAMI : 013-966-7147


Gam Arab Almanna Milik Anda Kini Melalui :

  1. Sila pilih pakej pembelian
  2. Sila buat bayaran mengikut jumlah pembelian ke bank : 

  • MAYBANK: HIDAYAH ABIMI EMPIRE 563064146549
  1. Isi maklumat tempahan dalam borang tempahan
  2. Maklumkan ke wasap kami untuk tindakan segera

 

ATAU HANTAR WASAP TERUS KE PEMBANTU JUALAN KAMI (KLIK LOGO)

 

BORANG TEMPAHAN

Pilihan produk

Pakej Produk Untuk Semenanjung

Pilihan

Pakej Produk Untuk Sabah Sarawak

Pilihan

Nyatakan bilangan untuk pakej campur


BONUS

 

Dengan setiap pembeliaan Almanna Ameer akan dapat tester oat_granola Rich 

Dengan setiap pembelian bernilai RM100 keatas anda layak mendapat hadiah bernilai RM15 

Dengan setiap pembeliaan bernilai RM200 keatas anda layak mendapat hadiah bernilai RM25 

Ulangan pembelian Almanna Ameer kali ke5 dapat PERCUMA sepeket Al Manna Ameer 


HUBUNGI KAMI UNTUK SEBARANG PERTANYAAN
 
HIDAYAH ABIMI ENTERPRISE
Nurhidayah Binti Roslan
E-mel: abimihidayah@gmail.com
No Tel: 013-966-7147
 
No 4181, Taman Sang Sura  Bukit Depu,
21100 Kuala Terengganu, Terengganu